Annons
Annons

Ny menstyp efter minipiller


Menscykeln förändras med åren, med tiden, och ibland handlar det om en omställningstid efter avslut med preventivmedel. Likaså kan de första 6-9 månaderna efter införandet av hormonspiral vara ojämna och kantas av mellanblödningar. Om man upplever att mensen förändras drastiskt tex inte kommer på ett par månader eller är oregelbunden över tid rekommenderar jag ett besök hos barnmorska, alternativt gynekolog.

Annons

Här kommer Johannas brev:

 

Hej! Jag försöker bli gravid och slutade med mini-piller i december förra året och mensen har kommit igång fint efter det. Jag har hela mitt mensliv haft mens i 3-5 dagar och det har varit normal mängd och väldigt ”trådigt” när man varit och kissat osv. Men med de två senaste menserna så har det varit annorlunda. Dels har jag blödit i 7-8 dagar, normal mängd i bindorna, MEN varenda gång precis innan kisset kommer så kommer det en mindre flod ner i toan med jättetunnt blod. Det ser ut som koncentrerat klarrött blod i toavattnet, inga klumpar eller trådar. Har denna andra mens nu och inatt vaknade jag med riktig kramp i nedre delen av magen i några minuter. Vet du vad som står på?

Hej Johanna

Tack för ditt brev och vad spännande att du vill bli gravid. Min första tanke är om du har gjort gravtest? Kan du ha varit gravid och att det tidigt har blivit missfall som du tolkat som mens? Jag kan tyvärr inte veta vad som står på men jag tycker att du ska låta någon mer månad gå och notera när du känner av din ÄL och se om mensen är något sen. Är det så tycker jag att du kan tolka det som tidiga missfall. En relativt stor del av missfallen är tidiga och upptäcks först då det är en försenad mens. Precis det du beskriver med längre blödningstid i kombination med smärta. Om detta upprepar sig månad efter månad tycker jag absolut att du ska göra en gyn undersökning hos t ex barnmorska så att denna kan titta inuti och se om det finna någon polyp som blöder eller något liknande.

Hoppas du snart kommer till bukt med dina besvär.

Hälsning Maria

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar