Annons
Annons

Nyp mig i rumpan-på mina villkor


Dabatten har fått liv igen-kvinnor ofredas sexuellt. Det är kommentarer, smekningar, förnedringar. Jag håller helt och fullt med om att det INTE är ok att någon annan människa tar mig på brösten eller sätter sig intill mig på bussen och viskar att den ska knulla mig utan att på något sätt flirtat med mig innan och fått ett ok av mig att gå vidare i flirtandet. Jag vill här ganska direkt påpeka att det handlar inte om att det behöver vara en man som gör så mot en kvinna. Likaväl kan det vara kvinna mot kvinna, kvinna mot man eller man mot man. Sex är aldrig okej utan tillåtelse.

Annons

Vad jag vill belysa är kvinnors rätt till flirt, till sex och till lust. Vi är fullt kapabla att bli exakt lika kåta och sugna som män. Punkt. Vi vill flirta i en bar, känna oss sexiga. Le mot honom eller henne, den vi tycker är så snygg och vill fantisera vidare om vad vi vill göra härnäst. Någon vill gå fram och prata, vara den som tar steget till kontakt, en annan vill bli uppsökt. Vissa vill närma sig på dansgolvet, andra vill känna en hand utmed ryggslutet i baren. Efter flirten på dansgolvet tycker några att det är härligt att objektet de flirtar med viskar hur sexiga de är, hur de viskar att de vill känna på hennes snygga bröst.

Vi slutar där. För det här är så subtilt. Jag har mött många finkänsliga, fulla, snygga, nyktra män som alltid följt spelreglerna. Har inte känt att de gått över någon gräns. De har inte tyckt att jag gått över gränsen. Njutit och flirtat. Det behöver inte vara i en bar. Likväl hemma hos mig, eller honom.

Jag vill lita på de fina härliga, humoristiska, charmiga männen som kommer i min väg. De allra flesta håller sig till spelreglerna, både kvinnor som män. Jag tänker inte sluta flirta. Jag kommer absolut inte acceptera ofredande eller sexuellt våld. Men jag vill höja mitt köns rätt till samma sexualitet och behov.

Vem har inte känt som Anna-Karin Eldes figur i den tecknade serien, kvinnan som står i en bar och vill bli raggad på. Texten lyder ” om ingen nyper mig i rumpan snart så går jag hem”

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar