Annons
Annons

Old style still going strong


Det är snapchat, slime, flickis och mjukis. Något är cringe. Mamman bitchblickar (vet inte hur jag gör). Oftast förstår jag inte riktigt vad det är de menar, döttrarna mina. De talar ett språk som är nytt för mig. På väg in i tonåren, och 9-åringen hänger ju delvis med.

Annons

Sedan vid middagen säger yngsta sötnosen ”vad ville ni bli när ni var barn, och vad blev nu?” På frågan till henne säger hon att hon vill bli hårfrisörska eller dansfröken, gymnastikfröken. Eller bara fröken.  Samma yrken som förr, still going strong. Old style liksom, går inte ur tiden.  Jag är på 80-talet och känner mig som 9 år själv. Minns känslan när jag och mina vänner Catrin och Elin ville ha en affär och sälja tvålar. Så sött. Ingen lönsamhetstanke, bara god och söt.

Men efter en stund så säger hon, eller youtuber. Och då for jag tillbaka till nutid, 2017. Youtuber. Är det ett yrkesval? Hör hur jag låter som ett urdjur. Kommer även nåt ur min mun om att ha ett yrke. En utbildning, i bagaget. Matilda undrar vad det är för skillnad mellan yrke och jobb. Jag tystnar. Mumlar om utbildning och tänker att urdjuret i mig har vaknat. Old style still going strong. Jag är numera old style.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar