Annons
Annons

Pappaångest


Det här med föräldratankar drabbar oss alla. Eller kommer till oss alla. Nån gång. Somliga känner av längtan medan andra känner oro. Likaså inställningen till barn, är det något du vet att du vill ha eller är det helt tvärtom? Det kan även ändras, en stark övertygelse kan vändas till det motsatta.

Annons

Jag älskar att lyssna på människors tankar, ideer, teorier om livet. Berättelser som bjuder på vad de varit med om, hur de tänker och resonerar och som blir till sköna samtal där tankarna blir till resonemang. Ofta slår man sönder nån myt eller ide.

Pappaångest har jag mött mer än en gång. Oro över att inte bli en bra förälder, att inte lyckas hålla ihop en familj eller att livet ska bli begränsat på ett negativt sätt. Jag hade aldrig de tankarna innan jag blev mamma. De kom istället när barnen redan var födda. Och de tankarna är ofta med mig. Inte när det gäller begränsningar utan oron över dåligt föräldraskap.

Jag blir imponerad över er män med tankar på och om barn och pappaskap. Vad modigt av er att verkligen tänka på det! Kanske vågar ni leka lite med tanken oxå. Kanske till och med vågar ni lattja lite-typ leka pappa. En kompis till mig gick all in i helgen när han fick en docka i knät. Den tröstades och kramades och frågorna haglade..

Fortsätt utmana! Kram och puss

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar