Annons
Annons

Partnern eller sexet-vad stör?


Tror jag ska lära mig mer om sexologi. Jag är övertygad om att vi som samhälle har massor att utveckla, lära ut och fundera över. Både om manlig och kvinnlig sexualitet. Kvinnor har i regel andra loopar än män när de känner lust. Så när tjejer ska motsvara porrstjärna från film krockar det i regel med verklighetens upplevelse och känslor.

Annons

Ni som tycker att det knakar, vågar ni fundera på vad det är som knakar? Är det en faktor som stör? Är det partnern, attraktion? Hur ni har sex, att ni fastnat i vanor du tröttnat på? Vågar du känna efter vad du tänder på?

Tala med varann. Prata fast det känns obehagligt. Jag tror att en väg kan vara att ställa en fråga. ”Jag har funderat på sex, har du nån gång gjort det?” ”Jag tänker på sex med dig, det skulle kännas bra om vi kunde prata om det. Kanske komma på något nytt”

Om vi vuxna kan komma till ett avslappnat läge så kan vi även möta våra barn i deras frågor om sex utan laddning. Och stötta dem i det de möter. För om vi ska kunna guida behöver vi kunna prata. Vi avslutar med mottot Tala är Guld

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar