Annons
Annons

Rakad eller Ruska?


Det är helt klart vanligare att vara rakad än att ha könshår. En helt ovetenskaplig iakttagelse av mig säger det, random utförd på de ställen jag arbetat. Som kvinna förstår jag att det känns fräscht att inte vara helt behårad. Det är inte så lockande att ha tofsar som tittar ut från bikinibyxan. Men visst finns det gråskalor.

Annons

Tror vi är många barnmorskor som ändå reflekterar över de slätrakade underliv vi möter i födandets stund. Att de har energi och kapacitet att raka könshåret, höggravida! Jag kunde knappt raka benen, men Daniel vägrade att göra det år mig. Så det blev halvrakat.

Lyssnar till Mannheimer & Skäringers pod och deras prat om RUSKAN. Men vem har ruska? Mina ögon ser mest rakat och vi kan väl inte kalla en rakad för ruska?

Mina funderingar går ändå till att det kanske påverkar vår sensibilitet att leva utan skyddande hår, varför kvinnor vill se ut som flickors hårlösa underliv, om trenden inte ska vända?

Skicka gärna kommentarer om detta, jag önskar få era tankar och erfarenheter.

solong!

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar