Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Rakad eller Ruska?

  11 juli 2017

  Det är helt klart vanligare att vara rakad än att ha könshår. En helt ovetenskaplig iakttagelse av mig säger det, random utförd på de ställen jag arbetat. Som kvinna förstår jag att det känns fräscht att inte vara helt behårad. Det är inte så lockande att ha tofsar som tittar ut från bikinibyxan. Men visst finns det gråskalor.

  Annons

  Tror vi är många barnmorskor som ändå reflekterar över de slätrakade underliv vi möter i födandets stund. Att de har energi och kapacitet att raka könshåret, höggravida! Jag kunde knappt raka benen, men Daniel vägrade att göra det år mig. Så det blev halvrakat.

  Lyssnar till Mannheimer & Skäringers pod och deras prat om RUSKAN. Men vem har ruska? Mina ögon ser mest rakat och vi kan väl inte kalla en rakad för ruska?

  Mina funderingar går ändå till att det kanske påverkar vår sensibilitet att leva utan skyddande hår, varför kvinnor vill se ut som flickors hårlösa underliv, om trenden inte ska vända?

  Skicka gärna kommentarer om detta, jag önskar få era tankar och erfarenheter.

  solong!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar