Annons
Annons

Skadad av infektion?


Ni vet väl att oro är det sämsta vi kan jobba med när det gäller gravida eller födande… Never ever say anyting worrying…

Jag blir ledsen när jag förstår att många kvinnor har massa funderingar som de inte får hjälp att bringa klarhet i. Det är verkligen inte alla som har en förtrolig väninna att fråga om råd. Vi barnmorskor kan vara rätt öppna och tillåtande så oss emellan går det utmärkt att rådfråga-vi blir sällan chockade. Men jag slås då och då av att den öppna kommunikationen inte är självklar för alla. Och då är ni varmt välkomna att konsultera oss:)

Annons

Josefine funderar över eventuella skador efter eventuell infektion…

För några år sedan hade jag p-stav (insatt i november). I januari började jag få illaluktande mellanblödningar  och gick till ungdomsmottagningen. Där undersökte de aldrig mig utan sa att jag skulle köpa någon kräm på apoteket (vilket såklart inte hjälpte). Sedan fick jag missfall i februari (men besökte aldrig vården). Kan jag ha blivit steril om det var någon infektion/inflammation (illaluktande mellanblödningar) jag hade? Kan jag undersöka äggledarna trots att jag inte försöker bli gravid just nu?

Josefine, jag tror absolut inte att du fått missfall pga någon infektion. Vad mellanblödningarna beror på behöver man såklart undersöka om de fortsätter, men om de är över tycker jag att du ska släppa det. Titta tillbaka på när du gjort cellprov senast, gör ett nytt om det är länge sedan (gör var tredje år).  Om du haft oskyddat sex men olika partner är det en god ide att testa för STI. Illaluktande flytningar beror vanligtvis på bakteriell vaginos och  kan då enkelt behandlas efter att gynekolog diagnosticerat det. Du behöver inte undersöka äggledarna i ett första skede utan se över situationen som den är nu, Finns blödningarna kvar? Har du anledning att misstänka en STI? Om läget är bra just nu-enjoy!

Hoppas du har det bra! Lycka till/Maria

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar