Annons
Annons

Symtom efter uttagen p-stav


Det här med oro är en känsla som så lätt tar över. Jag vill verkligen mota bort den. Oron har en tendens att nästla sig in i hjärnan och ta plats. Ibland ta över. Jag hoppas att information och lugnande ord kan hjälpa oss alla, för oftast beror oron inte på något reellt hotande. Den här avsändaren uttrycker inte oro men den typen av upplevelser skulle kunna bidra till oro. Här kommer brevet från Sara

Annons

 

Hej,

 

Jag plockade ut min pstav för en vecka sedan nu då jag upplevt besvär med stickningar och domningar runt staven.

Däremot så är jag lite fundersam på vad som skett nu, jag har fått en ibland nästintill huggande smärta i ljumsken (äggledaren??) men väldigt svag huggande smärta, det gör alltså Int väldigt lite även om det hugger till. Mina bröstvårtor är också styva och extremt ömma så jag knappt kan duscha/ha tröja/bh som normalt.

Har haft stav i 5,5 år och innan dess har jag gått konstant på p-piller i ca 5 år också. Är detta ”normala” reaktioner från kroppen när man slutar med hormonella piller eller stav? Eller är det tecken på ägglossning eller liknande? Har inte haft sex senaste 2 åren så
Är säker på att jag inte är gravid.
Tusen tack

Hej Sara,

Jag tycker det låter som om du fått ägglossning (ÄL). Klassiska symtom det du beskriver. Du har stoppat ÄL under åren med preventivmedel och den första ÄL vet man aldrig när den kommer. Det kan även komma en mindre blödning, vilket inte är något sjukligt. Jag tror att du om ca två veckor får tillbaka din mens. Sedan är du inne i menscykeln. Det kan vara något oregelbundet den första tiden.

Ta hand om dig!

Maria

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar