Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Syskon välkomnas till mödrahälsovården

  26 juni 2017

   

   

  Det är så mångfacetterat att vänta barn igen. Tankarna slirar mellan Hur kommer jag kunna älska ett till barn till Tänk om jag ångrar mig. Livspusslet-kommer det funka? Vad ska vårt första barn säga och tänka?

  Annons

  Det påverkar såklart både parrelationen och familjekonstellationen att få barn, eller fler barn. Konstigt vore det annars för man adderar ett till liv.

  Till mig är självklart syskon välkomna att följa med på besök. Graviditetsbesök hos barnmorskan kan få storasyskonet att känna sig större, nära mamman eller båda föräldrarna och öka känslan av delaktighet.

  Vi lyssnar på bebisens hjärta, mäter magen och pratar om hur livet är just nu. Det är en ypperlig chans för syskonet att komma till tals, och få frågan av en person som inte ingår i vardagskretsen. Svaret kan bli annorlunda, oväntade tankar kan luftas.

  Här finns en liten lekhörna i mitt rum, så att storasyster eller bror har något att lattja med när tanten ställer tråkigt frågor till mamman.

  Välkomna!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar