Annons
Annons

Träna bort en graviditet?


Skuld och skam är tillsammans med oro vidrigheter som vi utsätter varandra för. Befriar det oss själva? Blir jag bättre om jag skuldbelägger dig? Kvinnlig avundsjuka jobbar så. Genom att baktala en annan kvinna så höjer jag mig själv. Vidrigheter!! När det gäller graviditet, födsel och föräldraskap är vi experter på att tävla i bästhet, styrka och skrämsel. Trams, vi lägger ner nu tjejer. Vi höjer, tryggar och bekräftar istället. Vi är så bra som vi vill vara. Vi bara gör’t!!

Annons

En graviditet som befruktats och satt sig fast i slemhinnan i livmodern kommer i de flesta fallen att växa sig fast, och boa in sig. Resultera i bebis. Du som kvinna kan inte med oro framkalla ett missfall, du kan inte träna ut en graviditet. Träna tryggt. Våga bygga upp bål, rygg, rumpa och säte under graviditeten. Här ligger maratonförberedelsen. Du ska orka belasta din kropp med minst 10 kilo. Större bröst, moderkaka, bebis,vätska, och extrakilon därutöver. Mer muskler behövs. Styrka-woop woop!! Första halvan av graviditeten kan du köra på med vikter som du är van vid. Lägg på lite om du orkar. Andra halvan kan din barnmorska viktmässigt/tyngdmässigt råda dig till, beroende på hur mkt du redan gör. Gällande jogging och vikter ska du inte belasta i slutet på graviditeten, för att vara rädd om bäckenbotten.

 

Det är inte tränandet som avgör om graviditeten ska fortgå, om den klarar sig. Så säg aldrig till nån kvinna att detta beror på henne att hon får missfalll. Inte heller att hon ska träna mindre.

Våga träna. Våga vara stark, på alla de sätt.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar