Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Vaginalbristningar och vad gör man?

  25 april 2017

  Det låter otäckt, att gå sönder. Brista. Rupturera. Men jag tror ändå vi måste smaka på ordet för att kunna komma förbi oron.

  Vi tänker att detta är något som tyvärr sker. Det handlar om ev forcering, bedövning, vävnad, position, krystning, andning, instrumentellt avslut, komplikationer. Vi vet inte i varje fall vad som orsakar. Men vi är tämligen säkra på att vissa faktorer gör risken större. Och vi vill ha så få och små skador som möjligt, därför gör vi allt det som vi kan för att förhindra och minimera skador. Kom ihåg det. Allt det vi kan. Vi lyfter skulden från axlarna och kommer vidare. Fokuserar på åtgärder och prevention. Nummer 1 vid en bristning är att informera om vad som ska ske.

  Annons

  1/ Jag ska göra en undersökning av slidan och mellangården för att se om det blivit någon skada.

  2/ Innan undersökningen gör jag en första bedövning och om det behöver åtgärdas eller är smärtsamt kommer jag ge dig ytterligare bedövning. Det här ska inte vara smärtsamt för dig.

  vi börjar så. Information, och inte utstå smärta. Oerhört viktigt!!

  Det var dagens klokheter i ämnet.

  Mer imorgon! Och den som väntar på nåt gott..

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar