Annons
Annons

Vård i världsklass. Bilfödsel?


Vi tänjer gränser, helt klart. Föda på sjukhus, i föderum. Föda på sjukhus, i mottagningsrum. Föda på sjukhus, på kontoret. Föda i ambulansen, med en sjuksköterska som assisterar. Föda hemma med ambulansen på plats, för att ni inte hann åka mot sjukhuset. Föda i bilen, med partner som kör (eller vän eller närstående).  Nu har vi stretchat oss till bilförlossning. Föda i bilen. Jag måste liksom smaka på det.  Och det är så exceptionellt för att vi lägger fram det som ett alternativ som kan komma att ske- för att närmaste sjukhus (med plats) helt enkelt är för långt bort. När denna kvinna kommer till mödrahälsovården för inskrivning, kommande graviditet och barnmorskan frågar Var födde du ditt första barn? kommer barnmorskan hajja till när svaret blir I bilen i Karlskoga-trakten. Blir härligt att fylla i rutan för VART hon födde. Typ Bricketorp.

Annons

 

 

 

Mitt tips: Andas ut. För in andas vi alltid. Framförallt den medföljande ska andas, om den stressar upp sig kan kvinnan bli stressad och uppleva mer obehag än möjligt. Ha filtar i bilen om du är gravid.  Fäll ned sätena fram i bilen så att det blir så sänglikt som möjligt. Ställ dig knästående i baksätet i bilen och luta pannan mot nackstödet. Andas. Fortsätt andas. Håll din hand mot barnets huvud, du känner hur det föds fram och kan sedan ta upp bebisen när den är född. Värme är vad den behöver. Torka av och hud mot hud.

Maila politiker. Gör era röster hörda. Faktiskt helt galet att ens detta inlägg ska behövas. Men nu är det så. Vi skaffar kommande bil för att den är bra att föda barn i.

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar