Annons
Annons

Varför är förlossningssmärtan hotfull?


Ni ser rynkan mellan ögonbrynen. Näsans spända utseende. Käkarna som nästan gör ont för att de biter så hårt. Pannans bekymmersrynka. Axlarna uppdragna till öronen.

Rädsla. Oro. Smärta. Så gör min kropp per automatik när jag möter rädsla oro eller smärta. Jag är helt omedveten om det. Kommer på mig själv om någon påpekar det eller när jag mår sämre. Men inte per automatik. Adrenalinet säger flykt. Alla reaktioner säger att detta är fara, förbered dig.

Annons

Ju fler gånger detta upprepas desto självklarare blir det. Titta på dig själv i en pressad stund. Hur ser du ut? Vad gör du?

Förståelse för att det är oftast en reflex, inte medveten handling. Vi drar handen till oss om vi bränner oss på handen. Vi spänner oss när vi möter fara. Förberedelse. Fast den stjälper i smärtsammanhang mer än den hjälper.

imorgon kommer tips på avspänning!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar