Annons
Annons

Varför ta reda på kön?


Hej

Jag är gravid, men vill inte veta könet på barnet fast min kille vill veta vad det är. Hur gör vi då?

I Sverige erbjuds ett Ultraljud i ca 19 onde graviditetsveckan. Det är för att fastställa antal foster, bestämma graviditetslängd, fastställa vart moderkakan växer/sitter samt bedöma organen på fostret. Inte för att bestämma kön. Nu råkar det vara så att det kam gå att se könet vid denna tid på graviditeten. Men det är inget ändamål i sig. Vi gör inte könsbestämningen ultraljud utan anledning.

Annons

Du som kvinna är gravid, du bär graviditeten. Om du och din partner vill fråga efter kön kan du och din partner fråga. Sedan gör barnmorskan Sn bedömning om vad som går att se samt om utrymme finns. Om du inte vill veta barnets kön tror jag inte lagligt att du kan ta reda på det det vill säga att du inte har någon rätt att få det svaret. Men hör med socialstyrelsen vid ytterligare frågor.

Det finns en hisnande tanke gällande att det ska vara avgörande i framtiden, att könet kommer styra aborter. Det som gäller nu är att vi försöker skapa trygga förhållanden för blivande familjer. Välkomnar flickor eller pojkar, och tar reda på det som är viktigt.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar