Annons
Annons

Vilken stor mage du har


For real, så oförskämt att helt fritt kommentera någons buk. Oavsett om man tycker den är stor eller liten eller platt eller degig. Ska vi basunera ut vad vi tycker om varandras bröst? Oj JISSES vilka små pattar du har!! Eller till en man: Du har ju inga bröstmuskler alls. Dina överarmar är så små.

Annons

Min mage ger ni blanka fasen i att kommentera.

 

Oavsett om jag är gravid eller inte. Kommentarer undanbedes. För det är just det som är poängen. Gravid eller inte- allmänheten har liksom ingen rätt att kommentera din storlek på magen bara för att det är en bebis i den. Eller har alla den rätten helt plötsligt? Har vi tagit oss den friheten? Är graviditeten allas? Hur tas dessa kommentarer emot?

Oj, vilken stor mage du har. Är det tvillingar? Är du säker..hahaha.. Sådär stor är inte min kompis som är i vecka 29. När jag var höggravid var jag mycket större. Du har ju ingen mage alls.

På riktigt-så går snacket och kommentarerna som gravida får. Det låter så. Det är bara ett axplock.

Jag är nästan imponerad. Ni som fäller sådana kommentarer-har ni en referens för storlek på livmodern i olika graviditetsveckor? Har ni en inbyggd måttsticka. För mig är det inte alls tydligt när jag ser en gravid kvinna vilken vecka hon är i. Och magmåttet är ju kopplat till graviditetens längd, så den ena uppgiften är ju beroende av den andra. För att kunna avgöra tillväxt och om storleken ligger inom spannet. Jag behöver känna på livmodern/magen för att känna hur högt den står, känna formen, och mäta med mitt måttband hur stor livmodern är, från en punkt till en annan.

Om ni har en ny mätmetod-LET ME KNOW!

Om ni tycker att den är stor eller liten, utan förankring-gör det tyst. Tyck inom dig. Att kommentera och värdera skapar oreda, oro, irritation, känslan av att vara fel. Och varför vill vi skapa såna känslor? Våra gravida behöver inte mer eller fler krav att förhålla sig till.

Berätta hur modigt det är att hon är gravid. Att hon ser fin ut. Att det ser mysigt ut med en gravidmage. Fin i håret? Glad att se henne?

Eller bara ett lycka till..

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar